PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Galeria SENSO participă și promovează la ART SAFARI 2017 artistul plastic Ana Ștefania Andronic (BUZU) - (AMOS News, 24 mai 2017) 874 citiri
Galeria SENSO participă și în acest an la ART SAFARI,  promovând artistul plastic Ana Ștefania Andronic BUZU.

„Ana Ștefania Andronic este o tânără artistă cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poartă ludicul formelor și pe cel al logosului, într-un spațiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile și reverberările întoarcerii în timp, senzațiile, aromele și candorile plăsmuind metafore sunt prezente peste tot, gravând, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care funcționează după legile unei scenografii proprii (...)” - Iolanda Malamen, 2017

 

În perioada 25 – 28 mai, VĂ INVITĂM la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45, lângă Muzeul Național de Artă al României) unde, Galeria SENSO va participa și va promova lucrările artistei Ana Ștefania Andronic BUZU.

Cu această ocazie va fi lansat și albumul de artă <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">#<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">motion blur<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">, un proiect realizat cu sprijinul fundației FILDAS Art și al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, volum ce conține lucrări ale artistei.

 

<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">„ (...) Informație vizuală și informație text.... Știri și graffitti-uri,  videoclipuri și gadgeturi, videograme și revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuronii sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuală devine, pe zi ce trece, mai puțin probabilă. Afluxul de informație devine bruiaj, își pierde valoarea estetică și valoarea informațională - un zumzet<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;"> constant care alterează fluxul sinelui. O ceață care alterează perspectiva si atenuează și știrile false, și avansurile medicinei, și ultimele trenduri din modă. Redusă la motion blur<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">, percepția se retrage înspre interior, înspre fantezii și fantasme pe care încă nu le-a influențat mediul exterior, dar acesta este pasul următor, etapa următoare: bruiajul exterior se internalizează. Cât și ce rămâne din vise și visuri?” - Cristi Mărculescu, regizor și critic de film

          

Galeria SENSO va fi prezentă prin artista Ana Ștefania Andronic BUZU (se află la cea de-a treia participare la ART SAFARI) în zona expozițională la care sunt invitate să expună cele mai importante galerii de artă contemporană și modernă românească și internațională. Expozițiile personale din ultimii șase ani precum și participările la târguri internaționale ale Anei Ștefania Andronic BUZU „<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">au investigat noi modalități de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri și sugestii grafice”.

 

Eveniment unic ca amploare în România, Pavilionul de Artă București – Art Safari 2017, organizat de Fundația <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">Centrul Cultural Art Society, este un eveniment anual destinat artei românești și regionale, “<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">cu accent pe evoluțiile sale recente, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul international”. Cea de-a IV-a ediție se va desfășura în perioada 19 mai – 18 iunie 2017 la <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">Galeriile Kretzulescu, unde se poate vizita și Expoziția Centrală, curatoriată de Wim Waelput – directorul Centrului de Artă Contemporană din Ghent (Belgia).  La ART SAFARI vi s-a pregătit un program educațional complex, care include conferințe, prezentări de artist, dar și lansări de carte pentru iubitorii de artă.

           

               Aducem arta mai aproape de tine – <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">iată deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">” – Galeria de Artă SENSO.        

            În anul 2017 Galeria Senso (Bd. Unirii nr. 15, București) a găzduit mai multe evenimente de marcă în peisajul de gen: expozițiile <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">”Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan” și <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">”De la sacrificiu la speranță” a artistului plastic Mihai Țopescu  (martie -  aprilie) și lansarea albumului artistei Cela Neamțu - <em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">”<em style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">tapiserie” (editura Monitorul Oficial). Toate au fost organizate cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

miercuri, mai 24, 2017 Imprima