PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Expoziția "Percepții" - grafică de Ana Ștefania Andronic BUZU (Revista Balcanii) 946 citiri
Cunoscuta artistă se remarcă neîncetat în lumea graficii prin opera sa cu mesaj, implicată și distinctă. După proiectul „Imaginarium", o excelentă carte de colorat pentru copii și adulți, graficiana trece și într-un alt registru, cel al șevaletului.

Constantă principiului artistic că simbolul este miezul actului de creație, Ana Ștefania Andronic BUZU vine în fața publicului cu expoziția „Percepții”, deschisă la „Cărturești”, la început de martie. Privind lucrările, se remarcă înainte de toate amplitudinea demersului - artista percepe la scară mare și traduce pentru privitor o lume preponderent în alb și negru, care merge la esență. Pictura figurativă ca piesă centrală de rezistență trimite cu gândul la interpretările pe care le poate da orice spectator aflat în fața actului de creație, artista fiind astfel un deschizător de drumuri către legătura dintre arta sa și publicul care o privește.

De altfel, Ana Ștefania Andronic BUZU continuă această linie a conectării cu spectatorul, demers în care crede cu fermitate și prin care provoaca privitorul să-i perceapă lucrările din perspectivă personală, devenind activ și flexibil în relaționare cu grafica, parte a unui mesaj mai amplu. În același timp, artista explorează în permanență, descoperind, pentru devenirea artistică proprie și pentru public, noi modalități de exprimare și de sinteză a demersului într-unul unic, cu o tot mai puternică amprentă personală.

Numeroasele expoziții din ultimii ani, în țară și străinătate, au plasat-o pe Ana Ștefania Andronic BUZU într-o galerie specială a celor care se exprimă prin grafica de ținută  Expoziția „Percepții” confirmă acest promițător parcurs artistic. (R.l.)

 

luni, martie 13, 2017 Imprima