PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Vernisaj de grafică Ana Ștefania ANDRONIC (BUZU): PERCEPȚII (AMOS News - 28 februarie 2017) 909 citiri
Miercuri, 1 Martie 2017, ora 19.00  la Cafe Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă cinema „Patria”) va avea loc vernisajul expozitiei de grafica de șevalet, ”PERCEPȚII” a Anei Ștefania Andronic (BUZU) - o expozitie  de „meditație și revelație”.
"Sunt lucruri știute și neștiute și între acestea se află porțile percepției" - Aldous Huxley.

Eveniment  realizat cu sprijinul Fundatiei Aleg.RO si Agentiei de presa AMOS NEWS.

Membră din 2014 a Uniunii Artiștilor Plastici, Ana Ștefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” și Universitatea Națională de Arte din București - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut ca îndrumător pe prof. Mircia Dumitrescu. A ales secția de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” și a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înțelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.

Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziții personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Național (2010), Helios - Timișoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold - București (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Națională a României (2014) s.a. Dintre expozițiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti  (cu lucrări de animație, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Național (Expozitie concurs “Marinaî” – Premiul II, 2010 și Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010),  AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, "Parada marilor branduri de moda" (Club The ARK, 2010) ș.a.

A participat cu lucrări la Bienale din București, Arad, Târgoviște, Timișoara și Buzău, precum și la alte expoziții de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit și în 2015, an în care a participat și la Târgul Art Safari din București. A expus din nou aici și în 2016 și tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică  al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminesciană, ediția a VI-a de la Iași. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, ediția a-VII-a. Tot in 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti"IMAGINARIUM"

A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituții și pentru primul Cine-Cafe (Senso).

Expozițiile personale din ultimii șase ani precum și participările la târguri internaționale ale Anei Ștefania Andronic BUZU au investigat noi modalități de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri și sugestii grafice.
miercuri, martie 08, 2017 Imprima