PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Expozitie de grafica de sevalet „PERCEPTII” de Ana Stefania Andronic (BUZU), la Carturesti Verona (SensoTV - 29 februarie 2017) 620 citiri
Miercuri, 1 Martie 2017, ora 19.00 va invitam la Libraria Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, langa cinema „Patria”) la vernisajul expozitiei de grafica de sevalet, ”PERCEPTII”  a Anei Stefania Andronic (BUZU) - o expozitie  de „meditatie si revelatie”.
Vor fi prezenti artisti plastici, critici de arta, istorici, personalitati ale vietii cultural-artistice, scriitori, jurnalisti. 

Gandurile si trairile artistei vor fi „explicate” inca de la intrarea in expozitie.
     
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Fundatiei Aleg.RO si Agentiei de presaAMOS NEWS
   
Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile „elementarei” si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere pentru “fandacsiile” discipolilor sai.
     
Din 2010 pana in prezent a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar National (2010), Helios - Timisoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrarile de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european, 2013), Imbold - Bucuresti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Nationala a Romaniei (2014) s.a. Dintre expozitiile de grup la care a fost prezenta cu lucrari, amintim: Animafilm Bucuresti  (cu lucrari de animatie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar National (Expozitie concurs “Marinai” – Premiul II, 2010 si Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Targoviste (2010),  AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, "Parada marilor branduri de moda" (Club The ARK, 2010) s.a. 
     
A participat cu lucrari la Bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, printre care, in 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafica al UAP. Tot in 2014 a participat prin Galeria Senso la Targul de Arta Contemporana de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit si in 2015, an in care a participat si la Targul Art Safari din Bucuresti. A expus din nou aici si in 2016 si tot in acest an a fost prezenta la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafica  al UAP, precum si la Concursul International de creatie plastico - lirica eminesciana, editia a VI-a de la Iasi. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, editia a-VII-a. Tot in 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti"IMAGINARIUM"
     
A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso),
     
Expozitiile personale din ultimii sase ani precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZU au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice.
vineri, martie 03, 2017 Imprima