PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Vernisajul expoziției „Percepții“ de Ana Ștefania Andronic (AZI - 28 februarie 2017) 604 citiri
Miercuri, 1 martie 2017, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15), are loc vernisajul expoziției de grafică de șevalet, „Percepții“ a Anei Ștefania Andronic (BUZU) – o expoziție de „meditație și revelație“.
Vor fi prezenți artiști plastici, critici de artă, istorici, personalități ale vieții cultural-artistice, scriitori, jurnaliști.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Fundației Aleg.RO și al Agenției de presă AMOS NEWS.

Membră din 2014 a Uniunii Artiștilor Plastici, Ana Ștefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza“ și Universitatea Națională de Arte din București – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secția de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei“ și a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înțelegere pentru „fandacsiile“ discipolilor săi.

Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziții personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Național (2010), Helios – Timișoara (2012-2013), Chrom – Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold – București (2013), Grand – Hotel Marriott (2014), Biblioteca Națională a României (2014) ș.a. Dintre expozițiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animație, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Național (Expozitie concurs „Marinaî“ – Premiul II, 2010 și Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Târgoviște (2010), AVANPREMIERE – Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de modă“ (Club The ARK, 2010) ș.a.

A participat cu lucrări la Bienale din București, Arad, Târgoviște, Timișoara și Buzău, precum și la alte expoziții de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat, prin Galeria Senso, la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit și în 2015, an în care a participat și la Târgul Art Safari din București. A expus din nou aici și în 2016 și tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafică al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico-lirică eminesciană, ediția a VI-a de la Iași. În sepembrie 2016, i-a fost selecționată o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, ediția a-VII-a. Tot în 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulți, „IMAGINARIUM“.

A realizat o serie de lucrări de artă decorativă pentru sedii de instituții și pentru primul Cine-Cafe (Senso).

Expozițiile personale din ultimii șase ani precum și participările la târguri internaționale ale Anei Ștefania Andronic BUZU au investigat noi modalități de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri și sugestii grafice.
vineri, martie 03, 2017 Imprima