PAINTINGS   SKETCHBOOK   PHOTO-GALLERY   EXPO   ARTICOLE   ABOUT   VIDEO   CONTACT

[ Articole Buzu ]

Another Language – The Woman Way (Ziarul de duminică - 27 iunie 2013) 2309 citiri
Pictorița Ana Ștefania Andronic (BUZU) prezintă, în premieră în țară, ultima sa colectie de lucrări experimentale. Expoziția s-a deschis săptămâna trecută la Galeria Imbold.

„Another language” este cel mai nou proiect al tinerei artiste și a fost prezentat pentru prima dată la Galeria CHROM din Bochum, Germania. Această expoziție dovedește cum mâna unei femei pictează despre ceea ce este viața, despre transformarea întunericului în lumină, despre a da formă fizică trăirilor.

Lucrările lui Buzu iau naștere din „întuneric”, de aici pornind simboluri și ideea călătoriei. Buzu a folosit o gamă restrânsă de culori fosforescente, adeseori respinse, în general, fiind o cale greșită în pictură, tocmai pentru a schimba cursul lucrurilor și a încerca să le ofere o altă valoare. Lucrările au luat formă și viață prin subiect, culoare și intervenție optică, mergând pe ideea nașterii din întuneric, precum viața.

„Acest experiment vizual – declară Ana Ștefania Andronic (BUZU), completat de o instalație cu lumini ultraviolete, l-am denumit, după multe căutări –<em style="font-style: normal; ">Another Language (o altă limbă) – un limbaj comun, cunoscut de creierul uman, dar neaccesat de conștiință. Aceste lucrări au fost construite pe ideea perspectivei repetitive percepută de orice creier. De ce este comună? Pentru că toți accesăm același limbaj, pentru că toți arătăm la fel, gândim la fel, construim la fel, „mâncăm” la fel și pentru că suntem curioși cu ceva ce știm deja, dar nu vrem să acceptăm... în artă nu există puncte, există virgulă și spațiu.”

Picturile sunt realizate în acrilice pe carton, pânză și placaj. Texturile și culorile sunt realizate prin folosirea „loviturilor” de pensulă și conferă aparențe de sticlă metalizată, texturi de catifea, mătase și alte materiale. Lucrările sunt proiectate pentru a fi văzute în trei modalități: la lumina zilei, cu folosirea lămpilor UV și în semiîntuneric.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 iunie - 19 iulie.

vineri, iunie 28, 2013 Imprima